Blyfri mässing från BASS

Bass har skapat funktionssäkerhet utan bly. Krav gällande användning av bly har blivit strängare globalt och användning av giftiga tungmetaller undviks om möjligt.

I och med detta har det kommit ut blyfria mässingslegeringar, såsom ECOBRASS, BlueBrass och Cuphin, på marknaden. Alla dessa material innehåller mindre än 0,1 % av bly och de används huvudsakligen för att tillverka ventiler, i komponenter avsedda för att föra vatten och i elektrotekniken.

Tidigare gjorde tilläggningen av bly mässing lättare att bearbeta men nu har borttagandet lett till att mässing är långspånig och svår att bearbeta. På grund av detta anses mässing som problematiskt material nuförtiden.

Gängtappar som är optimerade för dessa material, såsom Variant NI, garanterar att gängningsprocessen är kvalitativ och att verktyg har lång livslängd.

Ytterligare är de nya mässingslegeringarna nu också plastiska vilket möjliggör användning av DURAMAX-rullgängtappar. Ta kontakt med din kontaktperson hos Pirkanmaan Työkalukeskus för att få mer information om bearbetning av blyfri mässing.

Fördelar

Produkter